Skip to content
Home » Hoe behoud je personeel binnen je organisatie? Een paar tips

Hoe behoud je personeel binnen je organisatie? Een paar tips

Goed opgeleide ICT’ers waar vind je ze tegenwoordig? Vacatures voor ICT en IT specialisten staan vaak lang open en organisaties beginnen het vertrouwen te verliezen met het invullen van deze vacatures. Hoewel The Search Company bedrijven kan helpen met deze zoektocht is een belangrijke vraag: hoe verleid je ICT’ers zodat ze voor jouw organisatie zullen kiezen? Misschien nog wel belangrijker, hoe behoud je ICT en IT personeel binnen je organisatie? Wij als The Consultant Company, een dochteronderneming van The Search Company, zijn gespecialiseerd in het verhogen van retentie en betrokkenheid van medewerkers. Hierbij een aantal tips vanuit The Consultant Company:

Faciliteer in opleidingsmogelijkheden.

Bij geen enkele andere bedrijfstak dan in de IT-sector gaan de ontwikkelingen zo snel. Daarom is het erg belangrijk dat je werknemers op de hoogte blijven van alle nieuwe technologieën, trends en innovaties. Door als organisatie hier belang aan te hechten zullen werknemer zich op een positieve manier uitgedaagd (blijven) voelen.

Zorg voor doorgroeimogelijkheden. 

Hierbij is het belangrijk om het tastbaar te maken! Dus naast het voorzien van doorgroeimogelijkheden, vertel je de werknemers ook waar ze naartoe kunnen groeien. Interne doorgroeimogelijk bieden kansen voor werknemers die open staan voor een nieuwe baan. Zoals bovenstaand benoemd, is de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en het doen van cursussen iets wat veel mensen een goede uitdaging biedt. Door het vooruitzicht op doorgroeien, stimuleer je je medewerkers zichzelf te blijven ontwikkelen.

Kijk ook naar je secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Vergeet niet verder te kijken dan alleen naar het salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook cruciaal voor een werknemer bij het aannemen van een baan. Bedrijven die flexibele werkuren of kinderopvang op kantoor aanbieden, vallen sneller op in het oog van kandidaten. Dit draagt ook zeker bij aan de werknemersproductiviteit en -behoud.

Creëer een goede werk en privé balans.

Dit is iets wat alleen maar belangrijker lijkt te worden, zeker de afgelopen tijd waarbij thuiswerken onoverkomelijk is. Het is cruciaal om de ervaren werkdruk goed te combineren met zaken die zich naast het werk afspelen. Als werkgever is het belangrijk om naar de individuele behoeftes van de IT medewerkers te kijken en hierop zo goed mogelijk te anticiperen.

Luister naar je medewerkers.

Eigenlijk is het beste advies: ga en vooral blijf in gesprek met je werknemers! Als je echt wilt weten wat iemand fijn en belangrijk vindt of wat er in iemand omgaat, ga in gesprek en luister. Pas dan zal je antwoord kunnen geven op de vraag; hoe behoud je ICT personeel binnen je organisatie?
Ben je nieuwsgierig en lijkt het je interessant om eens te sparren en te kijken hoe je retentie kan verhogen? Neem dan contact op met remko@consultantcompany.nl of bezoek The Consultant Company pagina. The Consultant Company is een dochteronderneming van The Search Company gericht op Employee Engagement en retentie strategieën.