Skip to content
Home » Het belang van employee engagement

Het belang van employee engagement

Wist je dat…

  • In 2022, gemiddeld per kwartaal 363 duizend medewerkers van baan zijn veranderd? 
  • In 2022, bijna 60% van de baanwisselaars korter dan 2 jaar in dienst waren bij hun vorige baan? Mensen wisselen steeds makkelijker van baan en het wordt dus steeds moeilijker om talentvolle medewerkers te behouden. 
  • Het ziekteverzuim van medewerkers in 2022 op 5,6% zat? Dit betekent dat 56 van elke 1000 te werken dagen zijn verzuimd. Het ziekteverzuim is in de laatste jaren flink gestegen. In 2018 was dit namelijk nog maar 4,3%. Momenteel ligt het ziekteverzuim bijna net zo hoog als het hoogst gemeten percentage (5,7%) vanaf 1996 tot nu. 
  • Er tegenover elke 100 werklozen 122 vacatures open stonden in het eerste kwartaal van 2023? Er zijn dus meer vacatures dan werklozen, waardoor er momenteel een hoge spanning is op de arbeidsmarkt. 
  • Slechts 9% van de medewerkers hun vorige werkgever aanbeveelt? 

Door deze cijfers kan dus wel vastgesteld worden dat de huidige arbeidsmarkt en organisaties voor flink wat uitdagingen staan. Maar hoe pak je dit aan? Het is bewezen dat employee engagement kan leiden tot, onder andere, gelukkigere medewerkers, retentie van medewerkers, het verlagen van ziekteverzuim en het verhogen van productiviteit en omzet. Employee engagement zou dus wel ‘the key’ kunnen zijn voor de werkgever die in deze huidige omstandigheden succesvol wil blijven en talentvolle medewerkers wil behouden. 
Ben jij benieuwd hoe de medewerkers over jouw eigen organisatie denken en hoe het er bij jou voor staat met betrekking tot employee engagement? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend onderzoek om alle mogelijke positieve en verbeterpunten in kaart te brengen!
Contact: +31 402962362info@consultantcompany.nl