Skip to content
Home » Engaging leiderschap

Engaging leiderschap

We kunnen er niet meer omheen: employee engagement wordt een steeds belangrijker begrip en brengt veel voordelen met zich mee, zoals gelukkigere medewerkers, retentie van medewerkers, het verlagen van ziekteverzuim en het verhogen van productiviteit. Het is dus inmiddels wel duidelijk dat het verhogen van employee engagement heel belangrijk kan zijn voor organisaties om succesvol te blijven of juist te worden! De vraag blijft nu alleen, hoe verhoog je nou employee engagement binnen een bedrijf?

 
Er zijn meerdere aspecten binnen een organisatie die employee engagement, ofwel medewerkersbetrokkenheid, kunnen verhogen. Voorbeelden hiervan zijn een goed onboarding proces, een duidelijke missie en kernwaarden, maar ook effectief en betrokken, ‘engaging’, leiderschap. Een leider kan namelijk een belangrijke rol spelen in het stimuleren en inspireren van medewerkers en het beïnvloeden van werk-gerelateerde gedachten en betrokkenheid. 


Een ‘engaging’ leider faciliteert, versterkt, inspireert en verbindt medewerkers. Dit kan ervoor zorgen dat medewerkers meer autonomie, verbondenheid, betekenis en groei ervaren binnen het bedrijf, wat uiteindelijk engagement kan versterken. Uit recent onderzoek is gebleken dat ‘engaging’ leiderschap voor meer energiebronnen op het werk zorgt en inderdaad engagement verhoogt. 


Hoe effectief is engaging leiderschap in het verhogen van employee engagement? Heel effectief! Het level van employee engagement wordt namelijk voor ongeveer 70% bepaald door leiderschap. Het verbeteren van engaging leiderschap is dus een belangrijke stap om het algehele niveau van engagement te verhogen. 


Wil jij leiderschap binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen en leren hoe je medewerkers inspireert, faciliteert, versterkt en verbindt? Hier kunnen wij jou bij helpen! Ontdek hoe onze leiderschap interventie of ons leiderschapstraject het level van employee engagement in jouw organisatie kan versterken en medewerkers kan inspireren om samen een succesvolle toekomst te creëren. 


Neem contact met ons op via: +31 402962362info@consultantcompany.nl