Skip to content
Home » Employee engagement, wat is het?

Employee engagement, wat is het?

Employee engagement, ofwel betrokkenheid van medewerkers, is een essentieel aspect van de werkcultuur binnen organisaties. Het verwijst naar de mate waarin medewerkers zich verbonden voelen met hun werk en de organisatie waarvoor ze werken. 
Aangezien employee engagement een populair en belangrijk onderwerp is geworden in de laatste jaren, wordt er veel onderzoek naar dit concept gedaan. Grote namen in dit onderzoeksveld zijn Wilmar Schaufeli & Arnold Bakker. Deze twee professoren hebben het concept vakkundig onderzocht en beschreven engagement als een toestand van opperste voldoening die gekenmerkt wordt door 3 verschillende aspecten: vitaliteit, absorptie en toewijding. 

  1. Vitaliteit houdt in dat de medewerker bruist van energie, zich fit voelt en beschikt over grote mentale veerkracht. Een vitale medewerker heeft doorzettingsvermogen en kan lang doorwerken zonder moeite. 
  2. Absorptie wordt gekenmerkt door een medewerker die compleet in het werk op kan gaan, en het zelfs moeilijk kan vinden om zich ervan los te maken. Het wordt vaak beschreven als een plezierige ervaring waarin medewerkers genieten van de uitdagingen en zich compleet storten op hun taken. 
  3. Toewijding houdt in dat de medewerker het werk als nuttig en zinvol ervaart en volledig geïnspireerd en uitgedaagd wordt. Dit zorgt voor enthousiaste en trots gevoelens. 

Zodra de medewerker alle 3 bovengenoemde aspecten bevat, kan dit als volledige ‘engagement’ worden beschouwd. 
Maar hoe geraken medewerkers in zo’n toestand van opperste voldoening? Daar kunnen wij jou mee helpen! Onze missie is namelijk om werkgevers inzicht en tools te bieden om hun employee engagement naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor bieden wij verschillende diensten aan. 
Zou jij willen weten hoe je engagement van de medewerkers binnen jouw bedrijf kan verhogen? Neem contact met ons op! 
Contact: +31 402962362 info@consultantcompany.nl