Skip to content
Home » De Kernwaarden en Missie van een organisatie en de link naar Employee Engagement

De Kernwaarden en Missie van een organisatie en de link naar Employee Engagement

Gezamenlijke kernwaarden en een duidelijke missie van een organisatie zijn direct gelinkt aan Employee Engagement. Maar hoe zit dat? 

De kernwaarden en de missie laten duidelijk zien waar een organisatie voor staat en wat ze willen bereiken. Het beschrijft de identiteit en het uiteindelijke doel van een organisatie. Nu zul je je misschien afvragen, een aantal woorden of zinnen die het bedrijf representeren, kan dat echt helpen om Employee Engagement te verhogen? Jazeker! 

Er zijn een aantal redenen waarom kernwaarden en een duidelijke missie Employee Engagement kunnen verhogen: 

  1. Een gezamenlijk doel. Zodra alle medewerkers in een organisatie dezelfde missie en kernwaarden nastreven, creëert dit een gevoel van verbondenheid. Iedereen werkt aan hetzelfde doel, ‘we doen het samen’. Dit gevoel van verbondenheid leidt weer tot een verhoging in Employee Engagement. 
  1. Het gevoel dat je iets bijdraagt. Zodra een medewerker met de kernwaarden en missie in zijn hoofd zijn functie uitvoert, zorgt dit ervoor dat hij een sterk gevoel heeft dat hij iets bijdraagt. Een duidelijke doelstelling geeft de medewerker het gevoel dat zijn werk betekenisvol is, en dat zijn functie bijdraagt aan de kern en het doel van het bedrijf. Het gevoel dat je werk waardevol is en impact heeft, is een essentiële factor van Employee Engagement. 
  1. Alignment met je eigen doelen. Zodra de kernwaarden en missie matchen met de persoonlijke waarden van de medewerker, kan dit wederom zorgen voor een gevoel van verbondenheid met de organisatie. Een medewerker kan bijvoorbeeld persoonlijk veel waarde hechten aan duurzaamheid. Zodra een organisatie dit in zijn kernwaarden of missie beschrijft, zorgt dit ervoor dat die medewerker zich identificeert met de kern van de organisatie. Hierdoor zal hij zich meer thuis voelen in een organisatie, wat Employee Engagement verhoogt. 

Naast het verhogen van Employee Engagement, is een duidelijke missie en kernwaarden ook belangrijk voor de employer branding strategie. Het creëert namelijk een sterk en duidelijk werkgeversmerk, waar potentieel talent zich mee kan identificeren. Dit kan ervoor zorgen dat meer potentiële talenten zich aangetrokken voelen tot jouw organisatie. 

Heeft jouw organisatie nog geen (duidelijke) missie of kernwaarden? Of wil je je kernwaarden en missie vernieuwen, zodat het precies past bij het actuele doel van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via: 

+31 402962362

info@consultantcompany.nl