Skip to content
Home » Het verhogen van retentie met behulp van employee engagement

Het verhogen van retentie met behulp van employee engagement

Zoals we in de vorige blog beschreven, kan employee engagement leiden tot, onder andere, retentie van medewerkers. Maar hoe zit dit eigenlijk? 
Deze relatie kunnen we uitleggen met behulp van een theorie: The Social Exchange Theory (in het Nederlands: de sociale uitwisselingstheorie). Deze theorie beschouwt een arbeidsverhouding als een uitwisselingsproces, waarbij het gedrag van de ene partij wordt bepaald door het gedrag van de andere. Wanneer medewerkers bijvoorbeeld merken dat ze positief worden behandeld door de organisatie, zullen ze meer geneigd zijn om ook positief hierop te reageren. 
Terugkomend op de link tussen engagement en retentie: zodra de werkgever moeite doet om engagement bij medewerkers te verhogen, zullen zij meer betrokkenheid bij hun werk gaan ervaren. De medewerkers zullen hier dan weer positief op reageren, door loyaal te blijven aan de organisatie. 
Het verhogen van engagement heeft dus zeker wel invloed op het uiteindelijke gedrag van medewerkers! 
Heb jij als werkgever moeite om medewerkers te behouden en merk je dat dat in deze tijd steeds uitdagender wordt? Neem dan contact met ons op! Wij komen graag bij je langs voor een eerste gratis meting om de huidige ‘engagement’ situatie in kaart te brengen. 


Contact: +31 402962362 info@consultantcompany.nl