Skip to content

The Consultant Company

Over Ons

De krapte in de arbeidsmarkt neemt toe en het aantal beschikbare kandidaten om te kunnen aantrekken voor organisaties wordt steeds beperkter. Vanuit recruitmentbureau The Search Company merkten wij dit ook op doordat wij steeds meer benaderd werden door organisaties met een instroom-vraag. Tevens spraken wij veel met kandidaten die om diverse redenen toch besloten om van werkgever te wisselen. Vaak lag de oorzaak in het feit dat een werknemer zich niet altijd gezien en gehoord voelde door zijn werkgever en zich daardoor niet in een veilige omgeving bevond en zodoende op zoek ging naar een omgeving waarin de werknemer dit wel ervaart. Het idee voor The Consultant Company ontstond hieruit en is gebouwd op jarenlange ervaring binnen HR processen in het bedrijfsleven, expertise en kennis door een universitaire psychologische achtergrond van ons team en het inzicht om dit te combineren met de immens snel bewegende arbeidsmarkt.

Het creëren van een stabiele basis binnen organisaties, waarin het voor werknemers aantrekkelijk is om te blijven binnen de huidige werkomgeving, kan de missing link zijn in het uitbouwen van de organisatie. The Consultant Company biedt hulp bij het zo aantrekkelijk mogelijk maken van de organisatie, waardoor het behoud van personeel een stabielere factor wordt. Dit doen wij door gedegen onderzoek om te zetten in adviezen en samen met de organisatie te bouwen aan het inzetten van de verkregen inzichten.

Hierin gaat The Consultant Company te werk zoals zij ook gewend zijn binnen de zusteronderneming actief te zijn: Een betrokken partner, die door middel van deskundigheid en teamwork samen met u het gewenste resultaat bereikt.

Ons Team

Jan-Willem van der Graaff

Founder

Het idee voor The Consultant Company ontstond toen ik een verhelderend gesprek had met een manager van een van de opdrachtgevers van ons recruitmentbureau The Search Company. We spraken over het feit dat door diverse oorzaken, het steeds lastiger wordt om organisaties op te bouwen en nieuw personeel aan te trekken. Als dan ook nog eens de deur aan de achterkant open staat dan wordt het “dweilen met de kraan open”. In 23 jaar arbeidsbemiddeling hebben wij de arbeidsmarkt ontzettend zien ontwikkelen richting een situatie waarin het regelmatig switchen van werkgever eerder regel dan uitzondering is geworden. Op zich geen slechte situatie voor een recruitmentbureau natuurlijk, maar het opvullen van gaten omdat er iemand is vertrokken is toch een stuk minder bevredigend dan het constructief helpen bouwen aan de organisatie van een opdrachtgever. Zo ontstond het idee om, gebouwd op de ervaring binnen de arbeidsbemiddeling, ons licht te laten schijnen op de wereld van employee engagement en daaruit volgend retentiemanagement.

Zodoende zijn wij gaan bouwen aan een team dat naast ervaring binnen HR-processen ook kennis van zaken heeft. Zowel ikzelf als mijn collega Remko zijn opgeleid als (arbeids en organisatie)psycholoog en hebben ontzettend veel kennis opgedaan van diverse processen die een grote rol spelen binnen de verbondenheid van het personeel. Wij hebben onze krachten gebundeld en zijn gaan bouwen aan een dienstverlenend product, waarmee wij ervan overtuigd zijn een belangrijk aandeel te kunnen leveren in het organiseren van het employee engagement vraagstuk binnen bedrijven.

Remko den Dulk

Lead consultant

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de reden achter werk en waarom mensen naar hun werk gaan. Zodoende heb ik mijn Msc in leiderschap en bedrijfspsychologie gevolgd. Deze theoretische kennis gecombineerd met mijn ervaring in de recruitment tak heft ervoor gezorgd dat ik een volledig beeld heb gekregen van de achterliggende motivatie waarom mensen van baan wisselen en de verschillende variabelen die mee spelen in deze beslissing.

Bij TCC zet ik me in om alle opgedane kennis en ervaring te vertalen naar praktische oplossingen om te voorkomen dat bedrijven hun medewerkers kwijt raken. Mijn passie is om bedrijven te helpen groeien en dit kan alleen gedaan worden als bedrijven de juiste tools en kennis hebben om een optimale werkomgeving te creëren. Hier zet ik me elke dag graag voor in.

Daniëlle Willemsz

Employee engagement consultant

Naar mijn mening is employee engagement één van de belangrijkste aspecten in de huidige werkomgeving. Medewerkers wisselen steeds makkelijker van baan en een organisatie heeft dus steeds meer moeite met het behouden van talent. Zodra een organisatie zich echter meer gaat focussen op het verbeteren van medewerkersbetrokkenheid, brengt dit echt veel voordelen met zich mee. 

Door mijn studie, Master of Science in Human Resource Studies, heb ik veel geleerd over het belang van employee engagement in de huidige arbeidsmarkt. Bij The Consultant Company gebruik ik deze theoretische kennis om mijn interesse voor dit onderwerp te uiten in de praktijk.

Onze Kernwaarden

Betrokkenheid

Onze aanpak omvat de hele werkomgeving. Wij erkennen dat ieder persoon binnen een organisatie belangrijk is voor het realiseren van succes. Daarom motiveren wij iedereen om zijn of haar stem te laten horen en zorgen we ervoor dat alle inbreng wordt gehoord en gewaardeerd.

Teamwork

Bij ons staat teamwork centraal. We zijn ervan overtuigd dat we in staat zijn om de beste resultaten te bereiken door onze krachten te bundelen. Het is dan ook ons doel om samen te werken om jou te ondersteunen bij elke stap van het project. Samen zorgen we voor succes!

Deskundigheid

Met onze geavanceerde tools en diepgaande kennis verkennen we elke hoek van jouw situatie. Onze consultants blijven zich voortdurend ontwikkelen en vertalen hun kennis naar praktische oplossingen om uw doelen te bereiken.